Alkalmaink

0. Teadélután
Ismerkedj a bábákkal!

Tea és süti mellett ismerkedünk és beszélgetünk az érdeklődők kérdései mentén az intézeten kívüli szülés feltételeiről, kizáró okairól, arról, hogy hogyan működik a rendszer a Mindenhol Jó Bábapraxisnál.

 

1. VÁRandósság
Hogy a várakozás örömteli legyen!

A bábai várandósgondozásról, a szülés előtti természetes praktikákról, a várandósságot segítő testi - lelki dolgokról beszélgetünk, illetve arról, milyen is otthon szülni. Ki - milyen feltételekkel teheti azt, és mikor kell mégis kórházba menni. Hogy tudunk mellettetek állni, támaszotok lenni akár ilyen helyzetekben is. Beszélgetünk még a várandósság alatt tapasztalt változásokról és végigvesszük a várandósság alatti vizsgálatok lépésit.

 

2. Szül(et)és
Mire számítsak, amikor eljön a nagy nap?

A szülés bába szemmel, szüléskisérés, segítő praktikák. Milyen gyakorlatok szolgálják az élettani szülés lezajlását? Hogy is indulhat a szülés? Milyen a vajúdás? Ki - mikor- és miben tud segíteni? Milyen lesz a szülés és mi történik utána? Milyen testi-lelki folyamatok zajlanak le mindeközben? Milyen lehet a babának? Ilyen és hasonló kérdések kerülnek megválaszolásra.

 

3. Gyermekágy
Miről szól ez az időszak?

A szülés utáni első órákról, napokról, hetekről, hónapokról fogunk beszélgetni. Mi történik a babával közvetlenül a megszületése után, illetve azt követően? Mi történik ilyenkor testünkkel-lelkünkkel? Milyen az élet egy újszülöttel, egy kisbabával? Természetesen sokat beszélgetünk a szoptatásról és a babaápolásról is.

 

4. Család születik
Apaság, anyaság, nagyszülőség, család!

Pszichológus segítségével beszélgetünk a várandósság különleges állapotáról és arról, hogy a gyermekvárás milyen kapukat nyithat meg, vagy épp zár le az életünkben. Szó lesz a szülésről, apás - szülésről, nagyobb testvérről, testvérekről. Megnézzük, hogy mi történik a kismamák agyában és beszélgetünk arról is, hogyan serkenthető az apai agy kialakulása. Szót ejtünk a szülői örökségről, a nagymama/anyós helyéről és szerepéről. A család születése/újjászerveződése mentén keressük az ideális és a reális közötti legszűkebb keresztmetszetet. Örömmel vesszük, ha a leendő nagyszülők is veletek tartanak erre az alkalomra!

 

5–6. Női kör

Csapatuk szakmai véleménye szerint egy elég jó szülés élményének egy elég jó várandósság az előfeltétele!

A várandósságban megélt feszültségek a babához is eljutnak. A nyugalmas idők és a rendszeres relaxálás segít abban, hogy a baba a feszültségek megoldásáról tanuljon. Ha sikerül a várandósságban megélt nehézségeket elfojtás és tabusítás helyett megdolgozni és fordulópontra érlelni, abból anya, apa, tesók és a baba - egyszóval az egész család profitál. A Női Kör két alkalmát ennek az elmélyülésnek szenteljük - gyere el, és ássunk egy kicsit mélyebbre!

 

7. Lezáró alkalom velünk

Minden, ami eddig kimaradt, kérdések, félelmek, visszajelzés. Meglepetés!